II Col·loqui 2013: Justícia

justicia(1)

Continuant amb el nostre nou cicle de col·loquis, hem realitzat el II Col·loqui 2013.

La nostra ponent M ª José Taracón, advocat i economista, ens va exposar un tema que àmpliament estem tractat i treballat a Temps de Dones que és el de la conciliació, exposat d’una manera diferent i en primera persona.

La nostra ponent ens va parlar de les dificultats que enfronten les dones professionals liberals que exerceixen l’advocacia, per exemple, davant d’una baixa maternal.

Vam parlar també de l’eficàcia i excel·lència en el treball, bases per a una conciliació real, i com, per exemple, M ª José ha adaptat l’horari professional del seu bufet a l’horari europeu, reduint a una hora el temps lliure al migdia, i acabant la atenció a clients a les 17.00h.

Totes aquestes propostes enllacen amb la notícia que vam publicar el passat 11 de Març, després d’assistir a la «VII Entrega de Premios: Cataluña Empresa Flexible, Conciliación del Trabajo y la Vida Personal”, on precisament un dels temes centrals va ser l’esforç realitzat per les empreses premiades en l’àrea de la conciliació. Us animem també a rellegir aquesta notícia.

Com ja sabeu, després de cada col·loqui, des de la Comissió Sectorial de Temps de Dones responsable del tema, s’elabora un document de conclusions, que en uns dies trobaràs a l’apartat «Documents 2013» del nostre web, on es recolliran els continguts i suggeriments que es van tractar i comentar amb M ª José Tarancón.

Amb aquests col · loquis de treball, des de Temps de Dones intentem, principalment, aportar a la nostra societat eines eficaces per incrementar el benestar familiar i personal.